За нас

ИСТОРИЯТА  НА НАШИЯТ ШОКОЛАД

 

Страстен и обучен в света на занаятчийското производство на шоколад, Жан-Кристоф ХУБЕР си представя, че създава своя собствена шоколадова фабрика от печенето на зърната. Обучава се в CIRAD в Монпелие - Център, посветен на селскостопанските изследвания за разработване на сензорни анализи на шоколада и на експертизата на какаото, и в Института за фини какао и шоколади в Ню Йорк. След което реализира своята мечта на бял свят се появява Millesime-шоколад за ценители:

 

 

 

 

 

САМО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ФИНИ ШОКОЛАДИ И РЕКОЛТИ… ОТ ЗЪРНОТО ДО БЛОКЧЕТО

 

Разположена близо де Лиеж, в Белгия, Millésime Chocolat е Белгийска фабрика за шоколад, която работи директно започвайки от какаовите зърна: „От зърното до блокчето“, наричана още „Bean-to-Bar“.

 

Нашият шоколад е реколта, която произлиза от почва, от много специфичен географски район и следователно ограничен! Както в лозаро-винарския процес, ние искаме преди всичко да подчертаем работата на природата, чиито вкусове се променят от година на година, като същевременно се запазват общите характеристики на всеки регион или на всяка държава.

Нашият подход е да обработваме само зърна, добивани от изключителни насаждения и почви. Ние не смесваме култури, региони и реколти.


-100% БИОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

-АВТЕНТИЧНО ПРОИЗВОДСТВО НА ШОКОЛАД ОТ А ДО Я.

-МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ

-ОПАЗВАНЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА НАСАЖДАНИЯТА, КАКАОВИТЕ ДЪРВЕТА, ПОЧВИТЕ И КУЛТУРИТЕ

-ПОЗНАВАНЕ НА НАСАЖДЕНИЯТА И СТРОГ ПОДБОР НА ПРОИЗХОДА НА КАКАОВИТЕ ДЪРВЕТА

-ПОДОБРЯВАНЕ НА РЕКОЛТАТА

 

МОЖЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СЪЗДАДЕНИ СЪС СТРАСТ И СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС!

 

 

 

Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки