Продукти:
200 грама бяло брашно
3 средно големи яйца (размер M)
50 милилитра зехтин
50 грама разтопена патешка мас (или свинска мас, или краве масло)
130 грама кокосова захар
200 грама настъргани моркови (3 големи моркова)
10 грама бакпулвер
70 грама натурален шоколад Еквадор 100% какао
120 грама течен шоколад Мадагаскар с кокос
40 грама бял шоколад Еквадор 33% какао
Начин на приготвяне:
Настържете морковите на едро ренде.
Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на гъст крем.
Постепенно, на струйка, излейте зехтина и маста (или маслото) в купата с крема.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера.
Прибавете ги постепенно към течната смес, разбърквайки с лъжица.
Изсипете в сместа настърганите моркови и предварително нарязания на парченца натурален шоколад.
Разбъркайте до пълно хомогенизиране на сместа.
Изсипете сместа в силиконова форма за терин и я разстелете равномерно. (Ако използвате метална форма, трябва предварително да я намажете с мазнина и поръсите с брашно, за да избегнете залепване).
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35 – 40 минути.
Пробвайте за готовност с клечка за зъби или дървено шишче.
Готовия кекс сложете върху решетка и изчакайте да изстине напълно.
Покрийте изстиналия кекс с течния шоколад с кокос и настържете отгоре бял шоколад за украса.
Охладете добре преди консумация.
Да ви е сладко!