Брой порции: 10 фунийки
Време на подготовка: 20 минути
Време на готвене: 40 минути
Продукти:
за тестото:
3 яйца
200 грама кисело мляко
600 грама бяло брашно
100 грама разтопено краве масло
100 грама захар от фурми
5 грама сода бикарбонат
за крема:
200 грама течен шоколад Millesime с карамел
300 грама паста от фурми
за заливката:
70 грама черен шоколад Millesime с див пипер
30 грама кокосово масло
натрошени какаови зърна
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче в средата.
Сложете содата в киселото мляко и разбъркайте, докато шупне.
Изсипете киселото мляко в кладенчето при содата.
Добавете яйцата, захарта от фурми и маслото.
Замесете меко тесто.
Разточете го на тънък лист, а след това и на ленти с еднаква широчина.
Всяка лента увийте около метална фунийка, застъпвайки крайчетата.
Подредете фунийките в голяма тава, предварително покрита с хартия за печене.
Печете около 15 – 20 минути на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След изпичане, извадете тавата от фурната и оставете фунийките да изстинат.
Отстранете внимателно металната част от тестената.
Пригответе крема, като в купа сложите пастата от фурми и течния шоколад.
Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа.
Напълнете фунийките с крем.
Начупете шоколада на малки парченца и го разтопете на водна баня.
Добавете кокосовото масло и разбъркайте до хомогенизиране.
Потопете всяка фунийка в шоколад и поръсете с натрошени какаови зърна.
Съхранявайте в хладилник.
Да Ви е сладко с MILLESIME!