Шоколадови барчета без глутен от Габриела Цулин

Шоколадови барчета без глутен от Габриела Цулин

Шоколад MILLESIME 74% какао

Продукти: 

4 яйца

180 грама захар от фурми

70 милилитра вода

40 милилитра олио

30 грама натурално какао

80 грама брашно от елда

200 грама течен шоколад с хрупкави лешници Millesime

200 грама шоколад 74% какао Millesime

100 грама кокосово масло

 

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците с 40 грама от захарта до образуване на пухкава смес.

Разбийте жълтъците с останалата захар (140 грама). По време на разбиването на жълтъците, добавете постепенно олиото и водата.

Добавете жълтъчената смес към белтъчната на малки части и разбъркайте със силиконова бъркалка.

Накрая добавете натуралното какао и брашното от елда.

Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин с размери 10/30 сантиметра.

Печете на 180 градуса около 30-35 минути.

Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.

Разрежете на 10 равни по големина части.

Напълнете течния шоколад в сладкарски пош и шприцовайте по една лента върху всяко парче.

Сложете парчетата във фризер за 30-35 минути, за да стегнат.

Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня. Прибавете кокосовото масло и разбъркайте добре.

Извадете барчетата от фризера и ги полейте с разтопения шоколад.

Върнете барчетата във фризера, за да стегне глазурата, а след това внимателно ги отстранете от дъската или повърхността, върху която са поставени.

Прехвърлете барчетата в кутия и ги съхранявайте в хладилник.

Течен шоколад MILLESIME

Да ви е сладко!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки