Продукти:
4 яйца
180 грама захар от фурми
70 милилитра вода
40 милилитра олио
30 грама натурално какао
80 грама брашно от елда
200 грама течен шоколад с хрупкави лешници Millesime
200 грама шоколад 74% какао Millesime
100 грама кокосово масло
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с 40 грама от захарта до образуване на пухкава смес.
Разбийте жълтъците с останалата захар (140 грама). По време на разбиването на жълтъците, добавете постепенно олиото и водата.
Добавете жълтъчената смес към белтъчната на малки части и разбъркайте със силиконова бъркалка.
Накрая добавете натуралното какао и брашното от елда.
Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин с размери 10/30 сантиметра.
Печете на 180 градуса около 30-35 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
Разрежете на 10 равни по големина части.
Напълнете течния шоколад в сладкарски пош и шприцовайте по една лента върху всяко парче.
Сложете парчетата във фризер за 30-35 минути, за да стегнат.
Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня. Прибавете кокосовото масло и разбъркайте добре.
Извадете барчетата от фризера и ги полейте с разтопения шоколад.
Върнете барчетата във фризера, за да стегне глазурата, а след това внимателно ги отстранете от дъската или повърхността, върху която са поставени.
Прехвърлете барчетата в кутия и ги съхранявайте в хладилник.
Да ви е сладко!