Продукти:
100 грама шоколад Millesime, 80% какао от Мексико
100 грама бадемово брашно
30 грама еритритол
30 грама кокосово масло
40 грама сушени боровинки без захар
30 грама кокосово масло
1 яйце
за декорация: кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Сложете бадемовото брашно в купа, добавете еритритола, кокосовото масло и яйцето.
Замесете тесто и го обвийте в стреч фолио. Сложете го в хладилник за 30 минути, за да стегне.
Извадете тестото от хладилника и оформете еднакви по големина бисквити.
Върху тях поставете червените боровинки и ги притиснете, за да потънат в тестото.
Поставете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на средна позиция във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Печенето се очаква да отнеме около 10-12 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат.
Разтопете шоколадовите блокчета на водна баня и добавете 30 милилитра кокосово масло.
Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа и полейте бисквитите с нея.
Поръсете с кокосови стърготини по желание.
Съхранявайте на хладно.
Да ви е сладко!