Лесна бисквитена торта с шоколад и малини

Лесна бисквитена торта с шоколад и малини от Габриела Цулин

Tечен шоколад Millésime

Продукти:

За тортата:

150 гр. бисквити

150 гр. маскарпоне

150 гр. крема сирене Филаделфия

150 гр. течен шоколад Millésime chocolate

30 гр. сушени малини

За заливка и декорация върху тортата:

50 грама черен шоколад ЕКВАДОР 100%

30 гр. лешников тахан

сушени малини

 

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на парченца.

Сложете бисквитите в купа и добавете останалите продукти за тортата.

Разбъркайте добре, до хомогенизиране на сместа.

Поставете ринг за торта с диаметър 18 см в подходяща по размер чиния.

Изсипете сместа в ринга върху чинията и я загладете отгоре.

Сложете тортата да стегне в хладилник за около 30 минути.

Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня.

Добавете към шоколада лешниковия тахан и разбъркайте добре, до хомогенизиране на сместа.

Изсипете сместа върху стегналата вече торта и я върнете в хладилника за няколко часа.

Извадете тортата от хладилника и отстранете внимателно ринга за торта.

Декорирайте със сушени малини и течен шоколад.

Добър апетит!

Лесна бисквитена торта с шоколад и малини 
Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки