Продукти:
За тортата:
150 гр. бисквити
150 гр. маскарпоне
150 гр. крема сирене Филаделфия
150 гр. течен шоколад Millésime chocolate
30 гр. сушени малини
За заливка и декорация върху тортата:
50 грама черен шоколад ЕКВАДОР 100%
30 гр. лешников тахан
сушени малини
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на парченца.
Сложете бисквитите в купа и добавете останалите продукти за тортата.
Разбъркайте добре, до хомогенизиране на сместа.
Поставете ринг за торта с диаметър 18 см в подходяща по размер чиния.
Изсипете сместа в ринга върху чинията и я загладете отгоре.
Сложете тортата да стегне в хладилник за около 30 минути.
Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня.
Добавете към шоколада лешниковия тахан и разбъркайте добре, до хомогенизиране на сместа.
Изсипете сместа върху стегналата вече торта и я върнете в хладилника за няколко часа.
Извадете тортата от хладилника и отстранете внимателно ринга за торта.
Декорирайте със сушени малини и течен шоколад.
Добър апетит!