Продукти:
80 грама шоколад Millesime PANAMA 75% какао
100 грама овесени ядки без глутен
50 грама орехови ядки
100 грама паста от фурми
50 грама какаово масло
50 грама кокосово масло
200 грама сладко от ягоди и малини без захар
за декорация: сушени малини
Начин на приготвяне:
Смелете овесените и ореховите ядки до образуване на фино брашно.
Сложете брашното от смлени ядки в купа и добавете пастата от фурми. Разбъркайте добре и разпределете получената смес във форма за мъфини.
Не препълвайте формите, за да остане място и за сладкото от ягоди и малини.
Допълнете със сладко и сложете формата във фризер за час, за да стегне.
През това време начупете шоколада на парченца и го сложете в съд за темпериране на шоколад или малка купа, поставете съда или купата в касерола с вода на котлона.
Добавете и кокосовото и какаовото масло. Разбъркайте добре, докато се разтопи и се получи смес с хомогенна консистенция. Потопете всяка кошничка в разтопения шоколад.
Отцедете добре от излишния шоколад и поставете върху хартия за печене.
Поръсете със сушени малини.
Съхранявайте в хладилник.
Да ви е сладко!