200 грама бяло брашно
1 яйце
50 грама кокосова захар
50 грама краве масло
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка цейлонска канела
Пресейте брашното и направете кладенче в средата.
В него сложете яйцето, кокосовата захар, кравето масло, бакпулвера и канелата.
Замесете меко тесто и го обвийте в стреч фолио.
Поставете тестото в хладилник за 30 минути, за да стегне и да можете по-лесно да работите с него.
Разточете тестото върху плот на тънка кора, oколо 5 милиметра.
Оформете кръгли бисквити с помощта на форма или водна чаша.
Подредете бисквитите в тава, която сте покрили с хартия за печене.
С помощта на сламка оформете на половината бисквитки очички.
Можете да използвате силиконова сламка, която със стискане лесно изхвърля излишното тесто от нея.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат напълно.
След това ги слепете с течен шоколад. Нарисувайте им вежди, нос и уста с помощта на сладкарски пош в който сте сложили малка част от течния шоколад.
Добре е преди да използвате течния шоколад, да го разтопите леко, защото е твърде стегнат.
Слепените и декорирани бисквити съхранявайте на хладно.
Да ви е сладко!