Появата на шоколада и раждането на MILLESIME

Пътят на какаото

От историята знаем, че коренното население на Централна Америка е познавало и използвало „храната на боговете” още преди 4000 години. Едва с Великите географски открития, преди около 400 години, какаото пристига в Европа, но като привилегия на заможните и знатни съсловия. В средата на XIX век, Индустриалната революция дава възможност на шоколадовото блокче да се превърне в част от ежедневието на обикновените хора. В последните десетилетия, освен масовата продукция, на пазара се появява и става все по-популярно занаятчийското производство на шоколад. То печели почитатели сред познавачи и любители заради съобразяването с природата, заради високата трудова етика и най-вече благодарение на нарастващия интерес към кулинарните изживявания и експерименти. Неотдавна сред шедьоврите на какаовото изкуство, с гордост се появи и MILLESIME!

Във фабриката на MILLESIME протичат всички процеси по създаване на шоколада от суровината до крайния продукт

Как се ражда шоколадът

Шоколадът е продукт на комплексна поредица процеси, управлявани прецизно от опитни технолози. За истинския шоколад, съотношението и качеството на съставките са от първостепенно значение. Качествени суровини добити природосъобразно, стриктно спазване на правилата за транспортирането и съхранението им, професионални машини и инсталации за обработката им, хигиенни ограничения за процесите и помещенията – това са основните задължителни условия за производството на качествен шоколад. Добавената стойност идва с интересните рецепти, находчивите идеи и прецизната работа на специалистите при всички стъпки в живота на крайния продукт. 

Как се роди MILLESIME

За всеки производител, пътят от какаовата плантация до елегантно опакования шоколад е сложен и дълъг, но затова пък – вълнуващ, ако води до сбъдването на мечтата. Точно така се роди MILLESIME! Създаването на впечатляващ шоколад предполага, освен знания, опит и професионализъм, също и любов и вдъхновение. Бъдете сигурни, че сме ги включили във всяка шоколадова рецепта. 

Колекцията на MILLESIME представя богато разнообразие от сортове какао и рецепти

Вярваме, че създаваме не просто продукт, резултат от експертиза и качествени суровини. За нас всеки отделен шоколад от асортимента е различна магия, за която ни мотивира удоволствието да ви предложим една изключителна колекция от вкусове, където да намерите своя любим шоколад MILLESIME. 

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки