Лакомство или пакост – Хелоуин с MILLESIME!

Наближава един празник, който винаги разбунва духовете с това дали има място в календара у нас – Хелоуин. В централна и западна Европа и особено в САЩ, този ден отдавна се е утвърдил като повод за веселба, маскарад и похапване на лакомства. Според MILLESIME шоколадът идеално подхожда за честването на Вси Светии!

 

Произход на празника

Келтите са отбелязвали края на годината с приключването на събирането на реколтата и са празнували това в последната нощ на октомври със запалени от друидските жреци огньове. Преходът на сезоните символично определял границата на световете на живите и мъртвите, които се срещали на Хелоуин.

В Мексико, по традиция отпреди навлизането на християнството, в тази нощ навън пред вратата се оставяла храна за душите на починалите близки. Друга местна традиция, впоследствие пренесена в Европа и САЩ, е чупенето на пинята – шарена кутия, пълна с лакомства, вързана да виси, по която се удря, докато се счупи. Това се прави по най-различни поводи, често и на Хелоуин.

Пинята с лакомства за Хелоуин

Лакомство или пакост

В последните десетилетия празнуването на Вси Светии по света, а и в България, се е превърнало най-вече в сгода за предприемчивите търговци. Не само разнообразни костюми, истински или изкуствени тиквени фенери, но най-вече сладки, бонбони и шоколад се предлагат в изобилие поне от началото на октомври. Децата са още по-находчиви и се възползват да получат безброй подаръци у дома и особено по време на маскираната обиколка на съседи и приятели, когато заплашват да направят беля или номер на всички, които откажат да ги почерпят с лакомство.

Хелоуин с MILLESIME

По случай Хелоуин, MILLESIME ви прави подарък: изберете своите 3 любими шоколада и ние ще добавим още един от нас. Така ще можете да се откупите безопасно от всички малки пакостници, които в магичната последна нощ на месеца ще почукат на вратата Ви, облечени в страшни костюми, с тиквени фенери и щури викове „пакост или лакомство?”

MILLESIME ви подарява шоколад за Хелоуин 
Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки