Защо да изберете био шоколад и MILLESIME?

В нашето съвремие е все по-важно да вземаме информирани решения относно храната, която консумираме и производствата, които подкрепяме с покупките си. Изборът на био шоколад означава да инвестираме покупателната си способност в продукт, който цени нашето здраве, труда на фермерите и опазването на околната среда. 

 

Продуктите MILLESIME притежават БИО сертификат от Европейския Съюз 

Етичен избор в полза на фермерите

Основните съставки на шоколада – какаото и захарта, се обработват с препарати за повишаване на добива и предпазване от вредители. Чрез използването на естествени торове, био шоколадът гарантира по-здравословна за фермерите среда, където те не се излагат на вредното влияние на химикалите, използвани в конвенционалното земеделие. 

Отговорен избор в името на околната среда

Химикалите, участващи в производството на какао и захар, имат отрицателен ефект и върху околната среда. Пестицидите, фунгицидите и хербицидите са предназначени да убиват нежеланите насекоми и растения, но често елиминират важни съпътстващи биологични видове, уязвяват също и третираните култури, нарушавайки деликатния баланс на местните екосистеми. Прониквайки в почвата и водата, те влияят върху състоянието на растенията и животните дори извън непосредствено третираната зона. Био шоколадът се произвежда без синтетични химикали, във ферми, използващи естествени, органични и биодинамични инструменти за добива на какао и захар. Чистите, природни методи в земеделието са полезни за биоразнообразието, локалните екосистеми и околната среда.

Здравословен избор за потребителя

Макар че често не разглеждаме шоколада като селскостопанска суровина от типа на плодовете и зеленчуците, все пак той е краен продукт на земеделското производство. Предпочитайки органичен шоколад, ние избираме храна, която е чиста и влияе благоприятно на нашето здраве. Ако имаме активно, информирано отношение към това, което консумираме, ако държим на качествени, полезни храни, то био шоколадът е логичният и правилен избор на ежедневно лакомство.

MILLESIME е Вашият правилен избор на био шоколад

Вашият био избор – MILLESIME!

Разнообразният асортимент продукти на MILLESIME дава възможност да направите отговорен и здравословен избор на био шоколад според личните Ви предпочитания и вкус.

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки