Сертификатите на шоколада – bio

Още с раждането на идеята за MILLESIME, създателят на бранда Жан-Кристоф Юбер е избрал да предлага био шоколад. Разбира се, това означава не само природосъобразност и по-добро качество на продукта, но и повече изисквания и ограничения по отношение на производството му. Престижът MILLESIME да има сертификат за органичен произход означава най-вече повече и по-сложна работа за екипа още от старта на компанията и появата ѝ на конкурентния шоколадов пазар. Но всеки ден всички се радваме на този избор, защото споделяме вижданията на създателя на MILLESIME, че био шоколадът е правилният избор. 

 

Какво означава „био”?

„Био” не е просто модерна думичка или само тенденция за ефектен лайфстайл. За да може шоколадът или който и да е хранителен продукт да се нарича „био“, той трябва да съдържа предимно или почти изцяло органични ингредиенти, като често изискването е за поне 95% органичен състав. Сертификацията на крайните продукти или суровините има международна валидност. Получаването на био сертификат е резултат на стриктни и сложни изследвания и постоянното спазване на множество изисквания към продукта и процесите на производството му.

Лого за международна био-сертификация на хранителен продукт.

Какво е био шоколад?

Био шоколадът е създаден от какаови зърна, които не са били третирани със синтетични торове, хербициди или пестициди. В истинския био шоколад всички други съставки (захар, мляко, ядки, плодове, подправки и т.н), също са органични. Сертифицирането на крайния продукт гарантира също, че никакви изкуствени аромати, оцветители или ГМО съставки не са участвали при производството му. MILLESIME предоставя именно такова качество.

Защо MILLESIME избира био?

За нас в MILLESIME е важно да Ви предлагаме най-доброто, което може да бъде предоставено в шоколадовия свят. Затова държим да сме сигурни, че създаването на нашите шоколади е в хармония с околната среда, с уважение към цялата верига на производство от какаовото зърно до шоколада и най-вече с отговорно отношение към здравето на потребителите, които избират нашите продукти.

Продуктовата гама на MILLESIME е био-сертифицирана
Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки