Още с раждането на идеята за MILLESIME, създателят на бранда Жан-Кристоф Юбер е избрал да предлага био шоколад. Разбира се, това означава не само природосъобразност и по-добро качество на продукта, но и повече изисквания и ограничения по отношение на производството му. Престижът MILLESIME да има сертификат за органичен произход означава най-вече повече и по-сложна работа за екипа още от старта на компанията и появата ѝ на конкурентния шоколадов пазар. Но всеки ден всички се радваме на този избор, защото споделяме вижданията на създателя на MILLESIME, че био шоколадът е правилният избор.
„Био” не е просто модерна думичка или само тенденция за ефектен лайфстайл. За да може шоколадът или който и да е хранителен продукт да се нарича „био“, той трябва да съдържа предимно или почти изцяло органични ингредиенти, като често изискването е за поне 95% органичен състав. Сертификацията на крайните продукти или суровините има международна валидност. Получаването на био сертификат е резултат на стриктни и сложни изследвания и постоянното спазване на множество изисквания към продукта и процесите на производството му.
Био шоколадът е създаден от какаови зърна, които не са били третирани със синтетични торове, хербициди или пестициди. В истинския био шоколад всички други съставки (захар, мляко, ядки, плодове, подправки и т.н), също са органични. Сертифицирането на крайния продукт гарантира също, че никакви изкуствени аромати, оцветители или ГМО съставки не са участвали при производството му. MILLESIME предоставя именно такова качество.
За нас в MILLESIME е важно да Ви предлагаме най-доброто, което може да бъде предоставено в шоколадовия свят. Затова държим да сме сигурни, че създаването на нашите шоколади е в хармония с околната среда, с уважение към цялата верига на производство от какаовото зърно до шоколада и най-вече с отговорно отношение към здравето на потребителите, които избират нашите продукти.