Шоколадовото меню - по заявка, по сценарий или изненада

MILLESIME ви запозна с основните правила и изключения при подредбата на шоколадовото меню. За съставянето му, експертите – дегустатори най-често избират измежду няколко възможни подхода, в зависимост от аудиторията. От позицията на клиентите, менюто може да бъде изготвено:

 

По заявка

При групи с конкретни хранителни ограничения, както и за частни събития, дегустационното меню може изцяло да следва желанията на участниците, дори и да противоречи на доказаните успешни практики. Клиентът винаги има право, при все това, в тези случаи е редно и професионално да бъде информиран, ако нещо в предпочитанията му е неудачно или може да бъде подобрено.

По заявка, по сценарий или изненада - шоколадовото меню трябва да е разнообразно

По сценарий

Често се налага участниците в дегустацията да са наясно какви шоколади ще опитват, дори и да не са ги избирали самостоятелно. Това е задължително, когато в менюто участват твърде екстравагантни вкусове, като шоколад с чироз, насекоми, чесън или въглен. Професионализмът изисква дегустаторът да заяви предварително точно какви шоколади е подбрал, с оглед възможните и все по-чести и разнообразни алергии, както и специфичните диетични практики на аудиторията. Промотирането на даден бранд или модел шоколад също предполага информацията за него да е оповестена, за да изпълни рекламната си роля.

Изненада

Най-често шоколадовото меню е изненада за участниците, независимо дали те са опитни любители, професионални дегустатори или за първи път се включват в подобно изживяване. Разбира се, това изисква експертът-дегустатор да е информиран за евентуални алергии и хранителни ограничения. Неизвестността предполага по-добра мобилизация на сетивата, както и допълнителна емоция от предизвикателството на отгатването и така прави цялостното дегустационно събитие по-привлекателно.

Перинги

При съчетаването на шоколад с напитки или други храни, често успешният подход е комбиниран. Почитателите на единия продукт могат да бъдат привлечени с конкретни типове или производители, а запознаването им с другия продукт да бъде изненада.

Шоколадите MILLESIME - винаги печеливша комбинация вкусове!

Ние в MILLESIME вярваме, че доброто познаване на шоколада, заедно с искреното внимание към клиента и находчивото въображение, създават печелившата комбинация при изготвяне на дегустационното меню!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки