Как да подготвим Коледна дегустация на шоколад?

В навечерието на най-светлите и вълнуващи празници в годината, MILLESIME Ви насочва как добавите към тях още вкус и споделени емоции с Коледна дегустация на шоколад.

 

Коледното шоколадово меню

Подходящите видове шоколад и вкусови комбинации, които носят Коледен дух и настроение, могат да варират според личните предпочитания на участниците или водещия на дегустацията. Все пак, има някои насоки, които винаги ще ви донесат успех в Коледната дегустация. Идеален избор са подправките канела, кардамон, карамфил, кориандър, индийско орехче, които се използват и в рецептите за греяно вино. От плодовете портокалът, червените боровинки, ябълката, сушените череши, стафидите, особено напоени в алкохол, се вписват идеално в коледния вкус. По отношение на процента какао, MILLESIME препоръчва да избягвате белия шоколад, в полза на тъмен млечен и класически черни – 70 % и 85 % какао. Меките, елегантни сортове Criollo ще допринесат за топлото и уютно усещане, като подходящите плантации са от Мадагаскар, Танзания, Мексико и Перу. Печеливши комбинации за Коледна дегустация са шоколади с ром, коняк, уикси или ликьор, както и вариантите с етерични масла като мента, тамян, бергамот и др.

Коледна дегустация на шоколад - перфектното празнично изживяване!

Коледната декорация

За празничната атмосфера, декорацията на събитието е изключително важна. Класическите елементи – елхови клонки, шишарки, имел, могат чудесно да допълнят уюта на помещението. Гирлянди и бляскави играчки, мигащи светлини и запалени свещи също ще внесат блясък и тържествено усещане. Имайте предвид, че приятните ухания от свещи или дифузери, с които ароматизирате помещението, може да разсейват участниците и да затрудняват долавянето и определянето на шоколадовите вкусове.

Коледното настроение

За да бъде изживяването празнично за всички сетива, освен с правилно подбрано меню и въздействаща с естетика и аромат атмосфера, можете да комбинирате шоколада с празнично питие – глювайн, плодов ликьор, чай тип „масала”, горещ щоколад с подправки. Постарайте се да подберете шоколадите според питието, което ще сервирате.

Асортиментът на MILLESIME - безброй вкусови възможности за Вашата коледна дегустация на шоколад!

MILLESIME Ви предлага разнообразен асортимент, от който да оформите своя Коледна дегустация и Ви пожелава щастливи и сладки празници!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки