ЕКИПЪТ на MILLESIME: историята на Бела Бенова

 

От колекцията опаковки от шоколади до професионалните дегустации – историята на Бела Бенова

Ще отворим една картонена кутия, където се крие безценно момичешко съкровище от спомени за шоколади, ще проследим колекцията, която расте заедно с героинята на това приключение, докато стигнем до момента, когато една жена създава своята магия, която стотици хора ще споделят за години напред. 

А ти какво колекционираш?

В онези аналогови времена през 90-те, повечето момичета, преди да започнат да колекционират момчешки погледи и сърца, събираха какво ли не – салфетки, картинки от дъвки, опаковки. Нашата героиня се съсредоточи върху шоколадите. Изненадващ подарък, включващ няколко оригинални швейцарски шоколада, постави началото на занимание, чиито мащаби и тя самата не би могла да предположи, когато запази цветните им вносни опаковки. 

Опаковките от шоколади - колекционерска страст

Нови шоколадови хоризонти

Първата работа, пълнолетието, стипендиите от университета, учебните стажове в чужбина откриха неизчерпаеми възможности за обогатяване на колекцията и обедняване на нейната собственичка, от които тя смело се възползваше. Опаковките, грижливо подредени в класьор, заедно с шоколадовите спомени на запалената колекционерка, се трупаха в една все по-бързо растяща база данни за производители, какаови плантации и екстравагантни вкусови комбинации.

Началото на дегустациите

Всичко това щеше да остане достояние само на малкия близък семеен кръг хора, ако нашата героиня не бе последвала един изключително мъдър съвет: „Направи нещо от тези твои шоколади! Изнеси тази мания от къщи, сподели я, вдъхнови и други покрай себе си!” През лятото на 2010 в родния си морски град, любителката на шоколада проведе първата си професионална дегустация в бара на свои приятели, където и близки, и непознати хора се събраха в развълнувана група, за да споделят вдъхновението от „храната на боговете”. Последваха партньорства със сомелиери и производители на напитки, корпоративни и здравни мероприятия, лекции и дегустационни работилници – няколкостотин шоколадови събития, измислени и изпълнени от нашата героиня. 

Дегустирането на шоколад е професия - мечта

Бела превърна детската си страст във възможност да се реализира в най-вкусното поприще и да споделя любовта и познанията си за шоколада с нови хора по най-разнообразни поводи.

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки