MILLESIME - вашата най-добра година

Френският е езикът на добрата храна и вино, на кулинарните шедьоври и рафинирания стил, който разказва за тях.

MILLESIME - престижна реколта, излючителна година

Millésime (фр.):  реколта, година на производство или емисия – това е значението на „милезим” в речника. На френски думата се използва основно в областта на колекционерството и производството на вино или коняк. Популярна е най-вече в смисъла на „изключителна, много добра година, година с уникални, специфични характеристики”. Точно тази употреба на думата е причината да изберем MILLESIME за име на нашите шоколади. 

MILLESIME - реколти

Освен нас, много други производители създават био шоколад. Не са малко и тези, които като нас са избрали да изпълняват изцяло технологията от какаовото зърно до крайния продукт – bean-to-bar. По отношение на сортовете какао и произхода му от конкретна плантация, също сме един от многото брандове, които предлагат “single origin” модели с гаранция за тероар и специфичните му характеристики. Редно е да се спомене обаче, че малко производители на световния пазар предлагат шоколади от една единствена реколта какао и още по-малко отбелязват конкретната ѝ година. MILLESIME с гордост се числи към тях. 

Ще ви направи впечатление, че на опаковките на всички наши шоколади е отпечатана годината на реколтата какао, използвано в тях. Това прави всяка партида лимитирана и в този смисъл колекционерска, предназначена за ценители, заради характерните особености, които всяка отделна реколта какао притежава, в сравнение с предходните години.

За нас – екипа на MILLESIME – всяка една година е изключителна. Някоя – със специфичните вкусове и аромати в реколтите какао, които селектираме от различни плантации. Друга – с нови гурме модели шоколади, които допълват палитрата на асортимента ни. За тази година нямаме съмнение – единствена е по рода си за MILLESIME, защото в нея започнахме да споделяме с вас любовта си към шоколада в разнообразните рубрики тук и в поредица дегустационни събития.

Вече сме сигурни, че това е и вашата най-добра година – тази, в която открихте MILLESIME!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки