July Morning с MILLESIME

Българската традиция за отбелязване на “July Morning” е единствено по рода си в Света честване на слънцето, свободата, настъпващото лято и любовта. С MILLESIME ще посрещнете най-специалния изгрев в годината тонизирани, свежи и готови за приключения и вълнуващи емоции!

Историята на „Джулая”

Твърди се, че за първи път посрещане на изгрева в последната юнска нощ е правено от група младежи във Варна в началото на 80-те години, като различни версии на легендата се комбинират – дежурен в казармата е положил тази традиция, двама влюбени не искали да се разделят до сутринта, няколко бунтари се събрали в знак на протест спрямо тогавашния политически режим и социални привички. Говори се, че „старите хипари” пренесли този начин на празнуване в село Варвара, а от политическите промени през 90-те насам, емблематичното място е вече „Огънчето” на Камен бряг. Където и който да чества празника, винаги изгревът е озвучаван от култовата балада на Uriah Heep – July Morning.

Посрещане на изгрева с питие и шоколад

„Празникът” в наши дни

С хода на годините, традицията се разпространява главоломно, особено когато вече няма политическа конюнктура, която да я критикува или възпрепятства. Освен на морския бряг, много хора посрещат първото юлско утро на язовир или река, на връх в планината, понякога дори не в природата, но ритуално будуват и чакат слънцето да изплува над хоризонта под звуците на химна на празника, все по-често пуснат от смартфон, а не изпълняван на китара.

Шоколад за „Джулай морнинг”

Разбира се, че Ви трябва шоколад, за да не се поддадете на умората от цяла нощ будуване, песни, сърдечни трепети, емоционални разговори, съпътствани от искрящи питиета. Какаото тонизира, дава енергия и подобрява настроението. А ако изберете някой от моделите шоколади на MILLESIME, в които силата на Theobroma cacao е съчетана с лют пипер, цитрус или карамелизирани ядки, може да сте сигурни, че ще дочакате слънцето и ще го приветствате под звуците на вечното парче на Uriah Heep!

Колекцията вкусове на MILLESIME Ви дава енергия до сутринта
Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки