8 декември с MILLESIME!

8 декември е специален ден не само за обучаващите се студенти, но и за техните приятели от всички възрасти, както и за много хора, отдавна завършили висшето си образование, но незабравили грандиозното празнуване, щурите веселби и специалните емоции на тази дата.

Внимание! Студенстският празник започва!

История на студентския празник

През 1903 г. за първи път е отбелязан патронният празник на Висшето училище (предшественик на Софийския университет) на 25 ноември – деня на просветителя Климент Охридски. При приемането на Грегорианския календар, датата, вече затвърдила се с ежегодно отбелязване, се премества на 8 декември, както е и понастоящем.  След 1944 г., празникът е заменен с Международния ден на студентската солидарност, честван на 17 ноември. Студенстката общност се противопоставя на подмяната и тя отпада през 1962 г., в полза на датата, с която всички са свикнали – 8 декември. През 1994 г. на държавно ниво се взема решение 8 декември да бъде студентският празник, както и да е неучебен / неприсъствен ден, за всички висши училища в страната.

Шоколад за студентския празник

И преди да се впуснете във веселбата, и след края на купона е сигурно, че ще имате нужда от тонус, сила и сладост – MILLESIME ви предлага това в елегантна и удобна опаковка, която да е с вас през целия празник. А ако искате да направите подарък на обект на специални емоции или да споделите вкусни моменти с колегите – течните шоколади и пралините са идеалният вариант.

Шоколадите MILLESIME - изтояник на енергия за безкраен купон!

MILLESIME ще зарадва студентите по случай празника със специална оферта – 4 шоколада на цената на 3, цялата седмица от 8 до 15 декември, при представяне на валидна студентска книжка. Няма да ви пишем оценки, нито отсъствия, но с радост ще се включим, подслаждайки празника за вас и близките ви. Знаем, че за бурния купон ще имате нужда от енергия, затова ще ви я предоставим в различни вкусови комбинации и интензивност на какаото.

Честит 8 декември от MILLESIME на всички студенти!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки