Шоколад за дамите от MILLESIME

Март е женският месец – най-темпераментният, най-непредвидимият. Баба Марта винаги ни изненадва с някой свой метеорологичен каприз. Международният ден на жената – 8 март ни напомня да обърнем специално внимание на своите майки, сестри, любими, дъщери и приятелки. Пролетта настъпва – ако не природно, то поне календарно и се връщаме към лятното часово време, възползвайки се от повече часове слънце.

Шоколадът е идеален подарък за 8 март

История на отбелязването на 8 март

В първите години на XX в., жените се сплотяват около исканията си за право на глас, равни работни дни и часови ставки в заплащането на труда, възможност за създаване на професионални синдикати, достъп до управленски позиции и други ‘привилегии’, резервирани дотогава за мъжете. Популярна версия е, че датата 8 март отбелязва годишнината от голям протест на работещите жени в Ню Йорк през 1908 г. В последствие, движения за правата на жените стават масови и в Централна Европа, най-вече в средите със социалистически убеждения. В Русия разпространението на тези идеи съвпада с Революцията и през 1917 г. Ленин узаконява празнуването на 8 март като Ден на жената.

Официално определяне на Международен ден на жената

ООН подкрепя исканията на жените, като през 1945 г. е подписано първото международно споразумение за равенство между половете. Заради Студената война и напрежението от двете страни на желязната завеса, едва през 1975 г. ООН обявява 8 март за международен ден на жената. Впоследствие, в много държави по света той става неработен ден, отбелязван като национален празник.

8 март с MILLESIME

Обич, усмивка, букет цветя и шоколад MILLESIME - съвършеният подарък

Всеки жест на внимание е важен, а шоколадът винаги е идеален вариант да зарадвате любим чоек. Дали за мама, за дамата на сърцето, за шефката или за учителката, в богатия асортимент на MILLESIME със сигурност ще откриете подходящия десерт дори за най-капризния женски вкус. Добавете благодарност и обич от сърце, усмивка и букет цветя, за да направите наистина съвършения подарък по случай 8 март!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки