Световен ден на шоколада с MILLESIME

Шоколадът е толкова важен елемент от ежедневието ни, че е логично в календара ни да има отделен ден посветен на най-предпочитаното лакомство. MILLESIME Ви запознава с историята на този специален празник, който и нашият екип чества с радост.

Световен ден на шоколада - 7 юли

Кога се празнува Денят на шоколада?

Датата, която целият свят отбелязва като Ден на шоколада е 7 юли, а събитието, провокирало това, се е случило още през 1550 година! Твърди се, че на тази дата е пристигнала първата доставка на какао от Америките в Европа, и по-конкретно в Испания. Преди това какаови зърна са достигали Стария континент, но без да сполучат да добият славата на „доставка на шоколад”, която да остане в историята. Ще Ви разказваме за всички приключения на какаото по пътя от Новия свят към Европа в нашата рубрика ХРАНА НА БОГОВЕТЕ.

Откога се празнува Денят на шоколада?

Празнуването в световен мащаб на Ден на шоколада датира от 2009 г. Спрямо събитието, заради което е избрана тази дата, отбелязването ѝ започва близо 5 века по-късно! Странно, че толкова масово и популярно лакомство не се е сдобило с международен рожден ден по-рано, но ние да се радваме, че все пак този празник е включен в календара и можем да го честваме. Разбира се, в различни държави има и други дати, отбелязващи любовта към какаото, както и специални дни на белия или черния шоколад, на шоколадовия шейк, на бонбоните, на шоколадовите торти. Чудесно е да разполагаме с толкова поводи да се насладим на „храната на боговете”, нали?

Ден на шоколада с MILLESIME 

По случай професионалния си празник, MILLESIME Ви предлага да споделите честването на Деня на шоколада, наслаждавайки се на разнообразието от вкусове в колекцията ни. Изберете своите 3 любими модела, а ние ще Ви изненадаме с подарък – още един интересен вкус  по наш избор. Честит ден на шоколада!

Празнувайте деня на шоколада с MILLESIME!
Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки