Свети Валентин с MILLESIME

В навечерието на двойния празник на любовта и виното MILLÉSIME Ви разказва как шоколадът се е превърнал в класически подарък за 14 февруари.

Шоколад + Любов = MILLÉSIME

Кой е Свети Валентин?

14 февруари е бил фатален за мъченика, чиято екзекуция Католическата църква отбелязва на 14 февруари. През 270 г., Валентин – свещеник в двора на прочутия със своята жестокост император Клавдий II, пренебрегва забраната на владетеля за сключване на бракове и продължава да извършва тайно церемониите. С хода на столетията, честването на провъзгласения за светия Валентин, придобива все повече светски аспекти – повод за подаръци, любовни признания и нежни жестове, предложения за женитба. Има данни, че като празник на влюбените, 14 февруари се отбелязва от XIV в. 

Шоколад за Свети Валентин – историята

За първи път шоколадът има специална роля за деня на влюбените през 1861 г., благодарение на един предприемчив производител на сладкарски изделия - Richard Cadbury, чието име носи и до днес една от най-големите международни компании в света на шоколада. Той се досеща да предложи за празника своите бонбони в елегантна кутия във форма на сърце, украсена със станалите популярни във Викторианска Англия символи – Купидончета, розички и преплетени сърца. 

Идеалният подарък за Свети Валентин - Шоколадът

2 в 1: Трифон Зарезан и Свети Валентин

В България 14 февруари е двоен празник – освен влюбените, празнуват и лозарите и производителите – а защо не и любителите? – на виното. Около тази дата се подрязват лозите, а легендата разказва за Трифон, който се прочул, че си резнал носа, извършвайки тази важна и почти сакрална дейност.

Вино и шоколад MILLÉSIME - винаги добра комбинация

Шоколад и вино – двоен празник с MILLÉSIME 

Независимо дали празнувате двата, поне един или никой от светиите на 14 февруари, можете да поглезите и близките си, и себе си с вълнуващата комбинация вино и шоколад. Пишете ни в профилите ни в социалните медии какво вино сте избрали и ще Ви препоръчаме най-подходящите за него какаови вкусове от разнообразния асортимент на MILLÉSIME!

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки