Коледа и шоколад MILLESIME – идеално съчетание!

Шоколадът е подходящ подарък винаги, особено в мразовитите мрачни и кратки зимни дни, а най-вече – в навечерието на Коледните празници. 

Подаръците – някога и днес

Още римляните отбелязвали възраждането на слънцето в края на декември с тържества, гирлянди и подаръци. За Християнството даровете на Влъхвите са символ, интерпретиран впоследствие с обичая да се подарява нещо специално на близките. Колкото и комерсиална да става тази традиция, винаги искаме да изненадаме скъпите ни хора с нещо хубаво, а какво по-хубаво от истински шоколад? Дори спрямо тези, чиито вкусове не познаваме добре, няма да сгрешим, ако им поднесем какаово лакомство в ефектна празнична опаковка.

Продуктите на MILLESIME - винаги идеален подарък

Сладките подаръци за Коледа

Преди какаото да стане популярно в Европа, традиционно се правели и подарявали различни видове тестени сладкиши с плодове и подправки. В последствие, бумът на шоколада го превръща в универсален материал за приготвяне на всякакви коледни десерти - Адвент календари с прозорчета за всеки ден до Бъдни вечер, какаови кейкове-пънчета – пренесената през времето традиция за Бъдника, горящ в огнището, шоколадови парички, заместили традиционно подаряваните в навечерието на празника монети. 

Коледни ритуали с шоколад

Шоколадът играе важна роля в коледните ритуали на много държави. В Исландия в празничната нощ семействата се събират да четат книги на чаша горещ шоколад. В Япония празникът е по-скоро романтичен и двойките споделят специален кейк с шоколад и ягоди. В Прованс, във Франция, се поднасят общо 13 различни десерта, един от които е традиционният шоколадов сладкиш bûche de Noël.

MILLESIME е сред най-вкусните Коледни лакомства

Шоколадът MILLESIME – най-желаният подарък!

Независимо кои традиции спазваме и какви коледни ритуали предпочитаме, в наши дни шоколадът е неизменна част и от празничната трапеза, и от подаръците, които правим и получаваме. Многоцветни светлини по елхата, пламъци в огнището, дъх на канела и портокал, снежинки в зимното небе – Коледната атмосфера се допълва съвършено от шоколадите MILLESIME, поднесени на скъпите ни хора, с които да споделим вълшебния какаов вкус и магията на празниците! 

Назад
Millesime
Моля, прочетете "ПОЛИТИКА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ". Сайтът ни използва бисквитки